Hackathon 2013

Ca o alternativă față de metoda tradițională pentru realizarea soluțiilor online furnizate de către autoritățile și instituțiile publice, Departamentul pentru Servicii Online și Design a organizat, în perioada 23/24 februarie 2013, un maraton de programare (hackathon). La eveniment au participat 25 de elevi din București, premianți în cadrul concursurilor naționale și internaționale de informatică.

Evenimentul a servit ca mod de transmitere în mass-media a importanței utilizării datelor deschise în procesul de guvernare.

Evenimentul a avut ca scop producerea de instrumente online utile procesului de guvernare, motivarea cetățenilor pentru utilizarea noilor tehnologii și promovarea competențelor și ingeniozității tinerilor.

Hackaton 2013 Guvernul Romaniei

În acest demers, Departamentul pentru Servicii Online și Design s-a aliat cu Ministerul Educației Naționale și cu doi dintre cei mai importanți actori ai industriei IT din România: Bitdefender și Microsoft România. Elevii participanți au provenit de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, Colegiul Naţional „Elena Cuza” și Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc”.